Samstag, 18. Februar 2012

Ieskome Ulf Möller zudiku

[Deutsch] [English] [Polski] [Русский] [Română]

Update: Three men from Lithuania aged 18, 20 and 24 have been arrested in Germany at the end of February. The two men who can be seen on the surveillance camera pictures are among them. They are under arrest for robbing and killing Ulf and for other crimes.

Update: Before the end of June 2012, three further suspects have been arrested in Lithuania. They are awaiting extradition to Germany.




Mes ieskome musu giminaicio Ulf Möller zudikus. Ulfas buvo 09.01.2012 ziauriai nuzudytas rytineje vokietijos dalyje. Mes manome kad zudikai galejo buti atvyke is Lenkijos arba Lietuvos. Turime is banko per stebejimo kamera padarytas vieno zudiko nuotraukas, jos gana geros kokybes.

Ulfas buvo 39 metu. Jis dirbo Münchene IT-specelistu, likus keliom dienom iki nuzudimo jis planavo ilga sau kelione po pietine Azija. Kelione turejo trukti apie metus. Jis planavo su kuprine ant peciu aplankyti Kombodsa, Laos ir Vietnama ir turbut norejo susipazinti ir su kitomis salimis. Jis labai dziaugese sia kelione ir tam apie du menesius ruosesi. Atsisake savo buto, daiktus ispardavinejo, kitus ismete, kitus padovanojo. Buvo daiktu kuriuos jis butinai norejo pasilikti, tai nusprende juos atvesti pas tevus kurie gyveno netoli Hamburgo. Tai 09.01.2012 issinuomojo transporto priemone ir isvyko pas tevus, bet taip ir neatvyko.

21:24 min. jis paskutini karta skambino mamai, jis issuko is greitkelio Coswig ir pasuko link benzino kolonele, uzsipilti kuro. Benzino koloneleje kuri yra Cobbelsdorfe jis paskambino ir pasake kad bus apie 0:30 min. Gryzdamas atgal i greitkeli 5 km. atkaroje jis ir sutiko savo zudikus. Ju tikslas buvo banko kredito korteles ir ju slaptazodziai, jis buvo stipriai musamas. Po to jie ji nuzude ir paliko automobilyje miske. Kunas buvo 15.01.2012 surastas, kaip tik ta diena jis ruosesi isskristi.

Kaip tik ta vakara apie 23.00 val. du vyrai, manome kad zudikai, pasinaudoje Ulfo kreditine kortele skirtinguose bankuose Coswige paeme is saskaitos pinigus.Tada jie isvyko i Potsdam ir ten dar karta iseme pinigus is saskaitos. Apie 4:15 min. 10.01.2012 jie su Ulfo kortele vienoje benzino koloneleje nusipirko cigareciu, alaus ir 100 l dizelinio kuro. Dyzelini kura jie pylesi i talpas ir nesesi i du automobilius,kurie buvo pastatyti netoliesi. Vienas automobilis buvo baltos spalvos Ford Transit, kitas raudonos.

Po to jie abu isvyko siaurine kryptim. 8.22 val jie apsipirko parduotuveje Lidl netoli lenkijos sienos Prenzlau miestelyje. Jie nusipirko 75 kavos pakelius. Apie 9.36 val. jie apsiprekino Deichmann batu parduotuveje ir nusipirko skirtingu markiu 15 poru batu ir keturias vaikisku batu poras.

Pagal pardavejos parodymus jie tarpusavyje kalbejo panasia i lenku arba lietuviu kalba. Mes galvojame kad jie gali buti kile is ten, nors nesame tikri.

Zudikai normalaus kuno sudejimo, apie 1,75 iki 1,80 cm ugio, nuo 20 iki 30 metu. Vienas zudikas turejo tamsios spalvos striuke su kailiu apsiutu kapisonu. Is stebejimo kameros gautu nuotrauku matosi zudiko veidas. Kitas zudikas buvo su sviesiai melsva Nike markes striuke su kapisonu.

Uz jusu pagalba ir suteikta informacija mes busime labai dekingi. Nurodymus galite pranesti tiesiogiai telefonu Sachseno policijai Nr. +49-340-6000-293 arba elektroniniu pastu lfz.pd-ost@polizei.sachsen-anhalt.de. Taip pat i betkuria vokietijos polizijos ystaiga. Taip pat bet kokia nuorodas galite atsiusti mums adresu: mail.ulfm@googlemail.com.

Musu turimas nuotraukas galite paziureti adresu.
http://www.sachsen-anhalt.de/index.php?id=53291
http://www.polizei.bayern.de/muenchen/news/presse/aktuell/index.html/151187

Visa teksta galite rasti http://ulf-m.blogspot.com/.